Giver du, og dine kollegaer hinanden feedback?

Uanset hvad du gerne vil blive bedre til, har du brug for feedback. For at elever kan blive bedre, giver deres lærere dem feedback, så eleverne bliver gjort opmærksom på, hvad de gør rigtig godt, og hvad de skal øve sig på. Men danske skolelærerne får faktisk stort set ingen feedback på deres undervisning.

11 ud af de 14 lande der ligger højest placeret på listen over elevernes læsefærdigheder, har et formelt system for lærerfeedback. I Shanghai i Kina giver man unge lærere mulighed for at observere mere erfarne læreres undervisning. De har ugentlige gruppemøder hvor de snakker om undervisning i forhold til hvad der virker, og hvad der ikke virker. Lærerne observerer jævnligt hinandens undervisning og giver hinanden feedback. Så måske er der faktisk andre faktorer end den strenge disciplin, som gør det kinesiske skolesystem til et af verdens bedste?

Kan I forestille jer hvor god en skole vi ville få, hvis vi havde et system som hele tiden var med til at udvikle og dygtiggøre vores lærere? For hvordan skal du som lærer blive bedre, hvis du aldrig får at vide, hvad du gør rigtigt og forkert?

I kan faktisk starte allerede i dag med at give jer selv og hinanden feedback. Du kan med stor fordel stille et videokamera op i klassen, og filme din egen undervisning. Så kan du selv observere sin undervisning og give dig selv feedback. Dertil kan I internt i lærerteamet, observere hinandens undervisning og give hinanden feedback. Her i Kompetencehuset har vi mange kurser, hvor vi blandt andet beskæftiger os med lærerfeedback.

Hør mere om lærerfeedback i Bill Gates TED-talk HER

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar