Er din skole klar til arbejdet med Digitale Læringsplatforme?

Inden længe er der krav om, at skolen skal have en digital læringsplatform. Det er et resultat af en aftale indgået mellem regeringen og KL, og skal bl.a. lette lærernes arbejde med og kommunikation omkring læringsmål, evalueringer og elevplaner. Samtidig skal de være samlingssted for skolens øvrige digitale værktøjer og abonnementer, samt et værktøj til kommunikation mellem skole og hjem. Aftalen indebærer, at alle kommuner ved starten af skoleåret 2016/2017 har påbegyndt en udbredelse af løsningerne og sikret udbredelse til alle skoler ved udgangen af 2017.

Udbuddet af platforme vokser, og de har alle deres forskellige tilgange, funktioner og muligheder. De byder på nye muligheder, men de kan også give anledning til forskellige udfordringer, når værktøjet møder virkeligheden ude på de enkelte skoler. Vi arbejder med en del skoler, som allerede er gået i gang, og vi er optaget af at sikre, at arbejdet med portalen kobles til den daglige undervisning, så det giver mening for alle og fremmer at alle lærer mest muligt. Det er vigtigt at have for øje, at implementeringen af portalen tager tid. Skolen må udvikle et fælles sprog, det pædagogiske personale må udvikle metoder til at planlægge, udføre og evaluere undervisningen på nye måder, og eleverne må trænes i at kunne evaluere sig selv og sætte ord på egen læring.

Vil du vide mere? Så skriv dig op til vores nyhedsbrev. Inden for de næste par dage udsender vi nemlig et nyhedsbrev om netop dette emne.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar